Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Napelem rendszerek, hogy a villanyóra visszafelé forogjon!


Házhozszállítás

Hasznos információk, FAQ
2017.05.11 21:36

Smart Ip kamerák riasztási funkciókkal vs infra sorompó + kamerarendszer 2.

A tervezésnél a megadott 1 ha területet vettem figyelembe továbbra is. 1, SMART kamerák. A képen jól látható a megfigyelni kívánt terület, a terület átlója 50m a szélesség 13 m. Ez nem változott.

A legfontosabb információ! Mindkét új teszt kamera 4 megapixeles így a kép minőségre vonatkozó állítások csak szubjektív megjegyzésként kezelhetők, LÉVÉN a Videosec kamera csak 2 megapixeles volt az első tesztnél.

És az ár is döntő, hisz a DAHUA és Hikvision kamerák jelentősen drágábbak mint a hasonló Videosec termékek. 

Ebben a 2 mondatban bele lehet gondolni egy kis részrehajlást, de ennek ellenére próbáltam tárgyilagos lenni. 

 

 

Próbáltam egy DAHUA kamerát.

Első próba a DAHUA kamera volt, siralmas! Teljesen új termék, nem is régóta van országban, ennek ellenére az intelligens képkezelés nagyon gyenge. Értelme nem volt annak, hogy neki essek. Support az nulla, próbáltam szerezni egy új firmware-t de nem sikerült az eladón keresztül, segíteni nem tudnak érdemben. Van egy angol teljesen részletes de általános leírás a riasztási funkciók tekintetében összevonva a legdrágább és legolcsóbb kamerák összességét, amit én vettem az köszönő viszonyban sem volt a leírtakkal.

 

Persze talán nem is kellene, hisz nem ördögtől vett tudás a beállított néhány érték és az angol leírások nem rosszak. Visszagondolva egy kicsit lehettem volna türelmesebb is, hisz ha sikerül kikaparni vért izzadva egy szoftver frissítést akkor talán ért volna valamit a teszt. Az igazi gondom valószínűleg az, hogy ezek a nagy gyártók olyanok mint az unortodox magyar politikus, csak az a világ létezik amit ők képzelnek el. Sem a DAHUA sem a HIKVISION gyári oldalon nem találtam szoftver frissítést egyik kamerához sem, de mindkettőt úgy adták el, hogy 1,5-2 éves szoftver volt rajtuk ami semmit sem ér. Ráfordultam a HIKVISION kamerára. Itt az első szerencsém az volt, hogy a power egy kicsit akkurátusabb volt, első lépésként 2 nap alatt kaptam szoftver frissítést, ami persze olyan oldalról származik, ami sehol sincs dedikálva. A szoftver frissítéssel azonnal megjelent a hiányolt smart menü, el is kezdtem programozni Persze support itt is akadozik, de ez a csapat már hasonlít a mantrázó krisnásokhoz, „a nálunk működik” mondatnál kezd el akadni a lemez. Szóval lefrissítettem a szoftvert , ennek sem örülök, mert minden hiba az én károm amit lusta megcsinálni a gyártó, a menü megjelent, de nem működött, mert persze azt nem mondták, vagy fogalmuk sincs róla, hogy nem elég az újraindítás, hanem tápelvét is kell. Tehát fel az oszlopra újra és csak tápelvét után kezdett képet küldeni a smart riasztás. De most működik. Csak egy keresztirányú oldalt tudtunk kijelölni 1 darab vonallal és teszteltük az egy és kétirányú belépés érzékelést és területsértést is a bekerített területen. Első probléma a Dahua és Hikvision csak 1 darab vonalat és 1 darab területet tud kijelölni, ez nagyon nagy baj, a Videosec-nél szabadon többet is fel tudtunk jelölni.

 

 

A kevesebb téves riasztás miatt kizárólag az egy irányú belépés vagy kilépés használható külső területen. A Videosecnél a Hikvision sokkal érzékenyebb és ez vonatkozik a területsértésre is. Sokkal alacsonyabb értékek mellett jött létre a riasztás. Azt nem tudom, hogy ez előny-e? Közel hasonló érzékelési küszöböt követtem a tesztnél, hogy ne legyen aránytalanság a riasztások számában. Az oldal irányú mozgásokra hasonlóan elindul az érzékelés, ez mindkét kamerára igaz.

 

A kisebb és lassan mozgó testek is elindítják a riasztást mindkét kameránál egyformán.

 

A legszembetűnőbb különbség a minőség. A 4 megapixeles kamera éjszakai képe érzékenyebb, kevesebb fény jobb minőségű képet ad, kontrasztosabb, de zajosabb is. Ez magyarázható részben a 2 és 4 megapixel felbontással is. Azonban így érzékenyebb az éjszakai riasztás is.

 

 

A Hikvision jobb képet csinált a rendszámról nappal, ami nekem gond volt a Videosecnél, lévén a nappali fény is elég volt ahhoz, hogy a rendszám csak fehér folt legyen. Az fontos info, hogy mindkét kamera alapbeállításon volt minden egyéb video tulajdonság tekintetében és újra kihangsúlyozom, hogy a Hikvison 4 megapixeles a Videosec csak 2 megapixeles volt.

 

 

Hatékony érzékelés csak akkor képes működni, ha kiegészítjük a vonal átlépést a befoglalt terület lefedésével is. Így a kettős riasztás együtt biztos hogy létrehoz érzékelést, ezt még szűkíteni szükséges adott helyhez igazítva, kisebb átló használatával. A mérések alapján az átlót csökkenteni kell 35 méterre a hatékonyság növelése érdekében. Ezt nem változott! De az tény, hogy a Hikvison sokkal jobban reagált az 50 méterre lévő tárgyakra, persze ez szintúgy magyarázható a felbontással.

 

 

A gyors mozgásokat nagyon rosszul érzékeli mindkét kamera. Autó, mozgó jármú, stb 40-80 km/h, nagyon sok a kimaradt riasztás. Nem is a kimaradás a jelentős, hanem a késleletetés, tehát már szinte kimegy a zónából a jármú mire kész az első kép. Ha járművet is kell figyelni akkor valamilyen kényszerítés szükséges, kapu, akadály, stb

 

Nagyon figyelni kell, hogy a területre nem érkezzen merőleges út, jármű , stb mert ha a területre bevilágít egy fényszóró, akkor is riasztást okoz. Ebben is hasonlók a kamerák.

 

 

Vieosec azaz Uniview legnagyobb hibája, hogy nem kompatibilis a felsőkategóriás NAS és FÁJL szerverekkel és az extra távoli szoftverekkel, de ennek csak akkor van jelentősége, ha egy összefűzött rendszerben gondolkodik valaki. A hikvision másik nagy hibája, hogy a mellékletben elküldött képek nincsenek indexelve, így a mentéshez egyenként el kell nevezni őket, ez vicc ÉS NAGYON NAGY BAJ.

 

Újabb hiba aHikvisionnál, hogy a mozgásokról nincs közvetlen visszajelzés a kamera web felületén, így nagyon nehéz tesztelni. Ez pedig a technikából fakadó hiba lehetőség, az ökörnyál elindítja a riasztás.

Mind a mellett ez a jobb megoldás terület védelemre, mert nem valószínű több lesz a vak riasztás, de azonnal kontrolálható és tárolva is van, ami nagy távolságok esetén komoly előny Teszteltük az új 4 G netet és tökéletesen felügyelhető egy ilyen komplex rendszer is otthonról.

 

 

Ez pedig a technikából fakadó hiba lehetőség, az ökörnyál elindítja a riasztás. Mind a mellett ez a jobb megoldás terület védelemre, mert nem valószínű több lesz a vak riasztás, de azonnal kontrolálható és tárolva is van, ami nagy távolságok esetén komoly előny Teszteltük az új 4 G netet és tökéletesen felügyelhető egy ilyen komplex rendszer is otthonról.

 

Nem szívesen török pálcát pro és kontra, de nekem a Videosec felé hajlik a kezem, a kép minőségre vonatkozó megjegyzéseim gondolom kiegyenlítettebbek lennének két azonos 4 megapixeles teszt mellett.

 

Most erre futotta.

 

 

- Nos ez részhajlás is lehetne, miután 4 megapixeles DAHUA és HIKVISION kamera tesztek végén 2 megapixeles VIDEOSEC IP kamera referencia képeket szúrtam be. De magukért beszélnek, bocs. Ez már értékelhető kép és nem sokkal drágább mint a gagyi.