Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Napelem rendszerek, hogy a villanyóra visszafelé forogjon!


Házhozszállítás

Hasznos információk, FAQ
2017.05.11 11:02

Smart IP kamerák, riasztási funkciók a kamerákban, kamera és riasztó egyben külterületen is. 1.

A tervezésnél 1 ha területet vettünk figyelembe és riasztási szempontok alapján hasonlítottunk össze egy hagyományos riasztó rendszert illetve egy intelligens riasztással rendelkező kamerarendszert..

1, SMART kamerák.

 

A képen jól látható a megfigyelni kívánt terület, a terület átlója 50m a szélesség 13 m. A négy oldalt bekerítettük 4 darab vonallal és teszteltük az egy és kétirányú belépés érzékelést. A kevesebb téves riasztás miatt kizárólag az egy irányú belépés vagy kilépés használható. Hatékonyan csak akkor képes működni, ha kiegészítjük a befoglalt terület lefedésével is. Így a kettős riasztás együtt biztos hogy létrehoz érzékelést, ezt még szűkíteni szükséges adott helyhez igazítva, kisebb átló használatával.

 

- A mérések alapján az átlót csökkenteni kell 35 méterre a hatékonyság növelése érdekében. Az 1 ha területre vonatkoztatott elhelyezéseket modellezi több ábra, amit a helyszínekhez igazítottunk.

 

- A gyors mozgásokat nagyon rosszul érzékeli az intelligens riasztó rendszer. Autó, mozgó jármú, stb 40-80 km/h, vagy nagyobb sebesség esetén nagyon sok a kimaradt riasztás. Ezért a forgalmat lassítani kell a védendő objektumon belül, kapu, sorompó, akadály, stb

 

 

- Érzékelés 50 méteren, nappal rossz fény viszonyok mellett is nagyon jó.

 

- Nagyon figyelni kell, hogy a területre nem érkezzen merőleges út, jármű , stb mert ha a
területre bevilágít egy fényszóró akkor az is riasztást okoz. Ez egy lezárt de védeni kívánt területe setén nagyon fontos szempont, hisz így csökkenthető a téves riasztások száma.

 

- Legalább 12 kamera szükséges az 1 ha terület lezárásához. És fontos a világítás, mégpedig a látható fény tartomány. A
tesztek mutatják, hogy éjszaka még a legtávolabbi pontokon is elindul az érzékelés, ha
különben a mozgás együtt jár fényváltozással, pl motor, bringa kocsi fényszóró. FONTOS a
teljes kerítés hosszban szükséges reflektorok használata, mert az így megszakított
megvilágított terület hatékonyabb mint az infra reflektorok és olcsóbb is. EZ AZ ÁLLÍTÁS
AKKOR IS IGAZ, hogy ha kamera + infra sorompókkal szerelik a területet és kevesebb kamera kerül felszerelésre.
Összességében nagyon költséghatékony egy kombinált IP kamera és beépített intelligens riasztás együtt, és praktikus is, hisz a telefonon azonnal láthatók az események. Egy központi IP PTZ kamerával kiegészítve azonnal be lehet avatkozni és szinte 100 % an kizárhatók a téves adatok, akár a TV előtt pihenve is. 

 

 

- Sajnos a 12 kamera sem alkalmas arra, hogy értékelhető képet kapjunk egy tolvajról éjszaka,
de még nappal sem, ha éppen a leghosszabb átló végpontján okoz kárt 50 méterre. Ezért szükséges egy
központi helyen elhelyezett speed dome kamerára, ezen a képen egy 20 x zoom-al szerelt
noname kamera képei láthatók. Jól látható, hogy ez már bőven elegendő ahhoz, hogy akár
rossz látási viszonyok között is legyen értékelhető kép a behatolóról 50 méterre, vagy riasztási esemény esetén 100 % al kizárható legyen éjszakai esemény esetén a behatolás.
Így össze is áll a protokoll, ha riasztás jön akkor be kell lépni a rendszerbe és meg kell keresni
a behatolót. Ezt nem lehet jól automatizálni sajnos, de közben megy a rögzítés és a területen áthaladás, behatolás esetén elkerülhetetlenül lesz értékelhető kép a felvételeken még akkor is ha különben nincs mód az azonnali beavatkozásra.

- Nagyon fontos, mert tele vannak a forgalmazók hangzatos kínálattal, végtelenbe látó infra kamerákkal, intelligens infra kezeléssel. ERRŐL tudni kell, hogy csak nagyon keskeny sávban hatékonyak, így az a verzió, hogy 4-6-8 kamera használható képet képes adni 1 ha területen az csak tréfa. Mellékelek olyan képeket amin a szuper infra kamerák vannak, elsősorban éjszakai képekkel. A teljes képtartalom 30-40 százaléka hatékony és a ráadásul az intelligens infráknak a többi terület vak sötét mindez 60-70 fokos látószög mellett. Ezért fontos a kiegészítő világítás is, illetve a jó kamera választás.

- A 02.14. i éjszaka jelentős köd volt, éjszaka bőven 50 méter alá csökkent az észlelési távolság,
kb 60-70 vak riasztás jött éjszaka, ezzel számolni kell, de úgy gondolom az infra sorompók is
produkálnak ilyenkor vakriasztást 100-120 méteren, hacsak nincsenek túl biztosítva jelentősen. Az éjszakai a szálló köd és a csapadék tovább rontott a helyzeten.

 

 

 

Konklúzió, érdeklődtem az egyéb gyártók terméke után is, de elkeserítő, mert hogy a szoftver valószínű azonos és a legtöbb forgalmazónak fingja sincs mit árul.

A Videosec-es kamera képén mindenkép érdemes lenne javítani, ez biztos javítja a riasztási küszöböt is, azonban a 4 megapixeles kamerák használata esetén már elveszti a rendszer az árelőnyét a hagyományos infra sorompós és videokamerás combóval szemben. A figyelt terület méretének csökkentése és a kiegészítő világítás együtt, még egy gyengébb kamera mellett is hatékony tud lenni. A speed dome mindkét esetben szükséges rossz. Téves riasztás ködben, esőben éjszaka 60 darab, normál éjszaka 1-2, riasztás emailben kimegy a telefonra.

Eszközök 1 ha területre:

12 darab dome SMART kamera 2 mp(ha igaz)

NVR

5 db switch

450 M UTP CAT5, kültéri

2 TB HDD

4 darab 12 V/5 tápátalakító

Fémdoboz

8 darab kötésdoboz

12 V 20 A

8 POE feladó

Speed dome, jelenleg ilyen nincs itthon, amit lát képeken az egy alap 2 Mp speed

Ennek az anyagköltsége nagyságrendileg 

 

kb 800 000+ÁFA ami messze jobb mint bármilyen infra sorompós ár.

 

Mellékelek képeket az infra sorompó + kisebb IP kamera combó tesztjeiből, itt sokkal kisebb célzott területek vannak kijelölve.

Általában IPW 224 kamerákkal.

 

 

Folytatjuk...