Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Napelem rendszerek, hogy a villanyóra visszafelé forogjon!


Házhozszállítás

Hasznos információk, FAQ
2015.10.09 13:59

WIFI, divat avagy WIFIÓLÓGIA!

WIFI, divat avagy WIFIÓLÓGIA!

A piacon számos WIFI eszköz és persze kamera is van. Se szeri, se száma a sok eszköznek ami ömlik be a határokon.

 

Azért tisztán a tapasztalati úton szerzett gyakorlatot had osszam meg, van ugye az egybe épített kamera+wifi. Ennek számos előnye van, elsősorban az, hogy nem kell többféle eszköz, illetve azok összekapcsolása. Na de az örömben van üröm is, ha elromlik a WIFI vagy a kamera akkor mindkettő kiesik. Hosszabb áramszünet vagy hálózati hiba után általában nem vagy csak nagyon nehezen épül fel a WIFI kapcsolat, ezért személyes beavatkozás szükséges. Ez nagyon kellemetlen egy felépített rendszer esetén. De a legnagyobb gond a teljesítmény, a legtöbb gyártó meg sem próbálja megadni a teljesítményt, nyitásszöget és/vagy polarizációt, így ez egy zsákba macska. Ettől függetlenül gyakran alkalmazott kiépítés az egyszerűség miatt.

Mint mindig itt is a profi verzió a legjobb, dedikált teljesítményű, kül- és beltérre egyaránt szerelhető WIFI Access Pointok.  Itt nagy segítség vásárláskor a választható frekvencia, ami az eltérő rádiós szennyezettségű környezetekben ad kényelmes mozgásteret, illetve a számos beállítási lehetőség, ami inkább hátrány szokott lenni a tapasztalatok alapján. Ilyenkor jön rá legtöbb ember, hogy ezt nem elég összedugdosni és áthívni a szomszédot egy sörre, hogy nézze meg a kamerarendszerünket.  És ez az előnye is, hisz nagyon egyszerű a fizikai telepítés és minden eszköz egy PC mögül beállítható, telepíthető akár távolról is igénybe véve egy külső szakembert. A számos előny ellenére az ára miatt sem közkedvelt, hisz ez nem a „tesék veni occo, occo” kategória. De az is igaz a meghibásodás is 1-3 % körül van egy 5 éves időtartamon belül.

Mostanság főként az árak miatt mi is egyre gyakrabban használunk WIFI JELISMÉTLŐKET(WIFI REPEATER), az alacsony 5-6000 forintos ár győzött. Mi is ez? A központi WIFI router-től számolva tetszőleges számú jelismétlő helyezhető el egy térben, akár kültéren is kisebb távolságok esetén, esetleg egy kültéri műanyag ház használatával. A WIFI REPEATER telepítése egyszerű, csak be kell dugni egy kiépített 220 voltos aljzatba és fel kell programozni. Így bármelyik IP kamera WIFI kamerává tehető, hisz csak egy jelképes PATCH kábellel kell összekötni a WIFI jelismétlőt és az IP kamerát és indulhat a WIFI rendszer. Csak 220 volt kell! Persze a kényelem mellett az alap probléma itt is adott, hisz a jelismétlés alaptörvénye a teljesítmény megosztás, de az egyszerű és praktikus telepíthetőség miatt könnyebben áthidalhatók a fizikai korlátok, falak, födémek és minden, ami csökkenti a rádiós átvitelt. A beépített szektor jellegű WIFI antennák miatt az IP kamerák WIFI átvitele a család nagy örömére lehetővé teszi minden helységben a javított INTERNET elérést, legyen az pince vagy WC.  Szóval a jövő a WIFI REPEATER!

Ez már csak megjegyzés, miután a WIFI technológia nem túl régi így az élettani hatásai csak később jelentkeznek! Tartsuk be a szabványokat és ellenőrzött eszközöket használjunk.

 

 

És ez már csak a személyes véleményem, a vezeték, ha rendesen "oda van szögelve" az akkor nem hazudik.