Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Napelem rendszerek, hogy a villanyóra visszafelé forogjon!


Házhozszállítás

Hasznos információk, FAQ
2015.10.09 14:35

WIFI, IP kamera, NVR kompatibilitás, ja meg ONVIF.

WIFI, IP kamera, NVR kompatibilitás, ja meg ONVIF.

A családban esett meg, annak ellenére hogy jól tudták hogy IP kamerákkal foglalkozom, mégis sikerült máshol venni igaz nagyon kedvező áron, 5 kamerát és NVR-t, részben csere folytán. Két nap ment el, mégsem sikerült összerakni a rendszert, a megvett NVR-el és a készleten lévő eszközeink egyike sem ismerte fel a másikat. Ez egy komoly hiba a kínai döppingben, mindenki hangzatos szavakkal és címekkel adja el a technikáját, de nem létezik átjárhatóság ezekben a rendszerekben.

A legfontosabb közös szabvány az ONVIF szabvány lett volna, azonban annak ellenére, hogy minden eszközre rá van írva, csak átverés. Ha megnézi valaki a szabvány weblapját akkor döbbenten látja hogy nagyon kevés GYÁRTÓ hajlandó a szabvány szerint fejleszteni, betartva az átjárhatóság szabályait. Rosszul fogalmazok, nagyon kevés gyártó hajlandó ebbe invesztálni, de a névhasználattól már nem riadnak el.

 

És még a nagy cégek, termékek is botladoznak, próbáltuk rendszerbe kötni HIVISION PTZ IP kamerát és GEOVISION HIBRID NVR-t , kemény meccs volt, de még így is vannak olyan menüpontok, amik nem kompatibilisek. A legnagyobb baj, hogy a legfontosabb a VIRTUAL PTZ akadozik.

 

 

Úgy gondolom a legfontosabb szempont, ami eddig is bevált, úgy kell gyártót-terméket választani, hogy hosszú távon együtt lehessen működni vele. Tehát a bővítésekhez, fejlesztésekhez, egyedi elképzelésekhez legyen partner a termék márkája, legyen mögötte fejlesztés.

És itt nem elsősorban a nagy márkák Sony, Samsung, JVC, stb lehet csak jó választás, hanem egy kisebb, de folyamatosan a piacon található összeszerelő műhely is megfelelő választás.  Nagyon érdekes dolgok történnek még így is, például sokáig vásároltunk LONGSE, LONGPLUS termékeket, egyszer csak gondoltak egyet és másik kamerapanel beszállítót választottak. Ennek eredményeként eltűnt az integritás és a kompatibilitás is. Így az össze-vissza vásárolgatás nagyon rossz rutin, mert olcsó. Komoly gondot okoz összeszerelésnél és üzemben tartásnál.