Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Napelem rendszerek, hogy a villanyóra visszafelé forogjon!


Házhozszállítás

Hasznos információk, FAQ
2015.10.08 21:22

Digitális forradalom! Itt van a teljes digitális technika az IP kamera!

Digitális forradalom! Itt van a teljes digitális technika az IP kamera!

A legnevesebb gyártók már megtették és megszüntették az analóg kamerák gyártását. Sikerült egy kis egérutat nyerni az AHD kamerákkal, de ez sem tart sokáig. Persze ez számos kérdést vet fel, hisz a raktár kitakarítások miatt a piacon kaphatók még analóg kamerák, sokszor nagyon olcsón is. A könnyű és rövid távú megtakarítás komolyan meg fogja bosszulni magát, hisz nem lesz szerviz és csere kamera háttér sem.

Az AHD vásárlók is megbánhatják a döntésüket, a hirtelen jött technika felbontása elérte a jelenlegi 2 Megapixeles alsó IP kamera felbontási határt, de ezt egy kitolt frekvenciasávú átvitellel tette. A megnövelt sávszélesség komoly odafigyelést igényel, hisz a vezetékek, passzív és aktív eszközök az eredeti TV technika 6,5 Mhz-es sávszélességére vannak méretezve. Már az eredeti analóg technikánál is jelentkezett a nagyobb frekvenciákon a jelvesztés például csavartérpáros átvitel esetén. Szóval, aki nagyobb rendszereket épít az meg kell hogy fontolja, hogy milyen technikához nyúl. Arról nem is beszélve, hogy az AHD technika csak spéci eszközön nézhető, rögzíthető, konvertálható.

Az IP technika legnagyobb előnye az egyszerű szerelhetőség, változtatható átviteli közeg, egyedi pont-pont elérés, profi beállítási lehetőségek. És a legnagyobb ellenszenv a szerelők részéről az ismeretlen technika az IP hálózatok ismeretének hiánya, ami sokszor vezet a teljes kudarchoz és negatív kritikához. Ezt nem elég csak összedugdosni. Így sokszor találkozunk a döntések mögött egy-egy nagyon „szakértő barát” teljes szaktudásának hiányával. Egyszer –egyszer még hivatkoznak az árakra, ami már régóta nem áll meg, hisz az azonos paraméterekkel rendelkező kamerák ára ide-oda 10-15 % os eltérést mutat csak.