Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Napelem rendszerek, hogy a villanyóra visszafelé forogjon!


Házhozszállítás

WIFI IP kamerák 5 megapixelig akár.
2013.08.12 17:17

WIFI IP kamerák 5 megapixelig akár.

Vezeték nélküli WIFI Video megfigyelő kültéri kamera rendszer!Egészen döbbenetes, hogy az egyre csökkenő MEGAPIXEL kamera árak mellett fontos területek és azon belül is nagy területek védelmét sima analóg kamerákkal oldják meg továbbra is.
Azt tapasztaljuk, hogy nagyon kevesen veszik a fáradtságot, hogy a minőség irányában is elinduljanak, inkább a "rózsaszín inges" üzletkötők szép szavai döntenek.

Komoly hiba, mert egy-egy nagyon szép és okos 700 TV soros kamera ára fele sem egy 2 MEGAPIXELES KAMERÁÉNAK, miközben a rögzített kép mérete 7 szeres.
Ha más nem akkor ez az aránytalan különbség is megérne egy komolyabb tájékozódást. És bocsi ha valakit megsértek, de a teszkós 640x480 as kamera a mindnekori legalacsonyabb TV felbntásnak felel meg, max 400-420 tvsor, plusz az Mjpeg, Jpeg és Mpeg4 tömörítés eléggé ideje múlt egy hosszú távú tervhez. Persze olcsó. 


Lassan a 2 megapixel is a múlté és jönnek az új 5 megapixeles kamerák. És ráadásul az analógia is kiszorul a piacról az egyre kisebb árak miatt is, akkor pedig kénytelenek lesznek megtanulni a telepítést.

Sajnos a szerelők sincsenek birtokában a nagy teljesítményű rendszerek telepítéséhez szükséges tudással. De ez könnyen pótolható lenne, mert nem annyira bonyolult. A távoli menedzsment lehetősége pedig a kisebb hibák felismerését és javítását is jelentősen segítik.
Menste le és használjon kép megjelenítőt, ott még nagyítgatni is lehet, miközben hatalmas mennyiségű képi információhoz juthat! A digitális biztonsági IP kamera a jövő.Nagyon sokan keresték, ezért megszületett a teljes egészében rádiós adatátvitelen alapuló kültéri IP kamera rendszer. Azonban a következő állítások továbbra is igazak,

- hogy értsük a rádiós rendszer sem vezeték nélküli, mert a tápfeszültséget biztosítani kell, vagy 220 V és tápegység, vagy 12 V-os alacsony feszültségű tápvonal, csak azt mondja meg valaki, ha ennyi táp végpont van akkor hogy lesz szünetmentes a rendszer? Vagy megyek kihúzom a külső tápokat és szabadon kelek-járok miközben nincs kép?

- elsősorban nagy területek, nagy távolságok áthidalására, mobil végpontokra használható ésszerűen és költség hatékonyan
- a rádiós jel nem megy mindenen, 1,2,3,sok tégla- vagy betonfal, vagyis nem tudjuk mennyin megy át és mekkora lesz a sávszélesség. És aki azt állítja, hogy ezt látatlanba megmondja az bolond, vagy még nem szerelt ilyet. Árulnak a picon IP kamerákat beépített WIFI-vel, ami jelent egy adót és egy kis bot antennát, azonban a megadott teljesítmények nem sokat mondanak. A gyakorlati tapasztalat sajnos rossz, akadozó jelátvitelt mutatnak, van nálunk is ilyen eszköz, mert a vásárló ilyet akar, azonban fedett helyen nem tudunk garantálni 100%-os adatátvitelt. Mi néha el is csodálkozunk amikor ilyet olvasunk, hogy beltéren 50-100 méter. Milyen fal, mennyi fal, mennyi akadály, milyen rálátás? És ha több végpont van akkor hogy is lesz egybefüggő rendszerünk? A jelenlegi ajánlat a legjobb és elérhető legnagyobb teljesítményű adatátvitelt produkálja. Lehet spórolni.
- egy családi házban mondjuk 4 profi rádiós IP kamera a falakon nem költséghatékony
- a MI rendszereink a hagyományos kis antennás WIFI IP kamerákkal szemben megnövelt adóteljesítményű WIFI eszközöket tartalmaz ami méretében eltérő a megszokottól, de átvitelben a legprofibb. Itt még számos dolgot el lehetne mondani az IP kamera minőségének egyszerű változtatásáról, vagy a könnyű és moduláris szervízelhetőségről, de ez általában senkit sem érdekel, maximum ha baj van.

A rendszer felépítése nagyon egyszerű, a kültéri IP kamera végpontokon 1 darab kültéri IP kamera található, a kültéri kamera mellett agy WIFI AP van elhelyezve ami biztosítja a minőségi rádiós átvitelt kültéren, beltéren egyaránt. Az IP kamerákkal felépített kamera rendszer rettentő stabil és mobil is egyben, valamint nagyon költség hatékony.

2 MEGAPIXEL, és hogy miért? Nézze meg a képeket magukért beszélnek éjjel-nappal, plusz az élőképen is van már 4 szeres digitális zoom!

Stabilitása a digitális jelkezelésből adódik, a digitális jelek esetében nem keletkeznek zajok és a kép minőség romlást befolyásoló környezeti hatásoktól mentes. Ha felszerelünk egy WIFI IP kamerát akkor nagyjából két lehetőséggel kell számolnunk, vagy megfelelő az adatátvitel és akkor automatikusan van kamerakép, vagy rossz az adatátvitel és akkor nincs kép, vagy akadozik. Olyan nem történhet meg az adatátvitel hibájából, hogy a kamera képen csíkok, falevelek, a szomszéd autójának generátora jelenik meg, vagy esetleg a barátunk bébi megfigyelő monitorán a mi beltéri, vagy kültéri IP kameráink képe látható. Az adatátvitel nem csak stabil, hanem nagyon nagy távolságok átvitelére is alkalmas, a háromszögelés elvét követve pedig könnyen kikerülhetők magas, vagy ormótlan terep objektumok. Nagyon stabil, mert a WIFI kapcsolat teljesítménye az elérhető legmagasabb, így nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy széttárja a kezét az eladó és közli, hogy csak ennyit tud a vásárolt IP kamera. A kamerával egybeépített rendszereknél a nyerség sokszor nem éri el a 3-5 dBm sem, ami igen jelentős különbség teljesítményben, árban azonban elenyésző.

Mobil, igen, hisz csak 220 V és 8 darab furat szükséges a működéshez, és már indulhat is a kamera rendszer. De a 220 Voltot oda kell vinni. Folyamatosan bővíthető 25 beltéri, vagy kültéri kameráig, nincs megkötés.

Az ajánlott rendszer ONVIF alapú, így rendelkezik ingyenes kliens szoftverrel 25 kamera kezeléséig, plusz integrálható a nagy fizetős rendszerekbe is, mint a divatos NUUO, GEOVISION, STB.

A kamerák tetszőleges helyen kül- és beltéren egyaránt felszerelhetők, nincs szükség másra csak a 220 V-os feszültség kiépítésére és egy IP 66-os műanyag dobozra a tápegységekhez. A kamera végponton rögzítjük a kültéri IP kamerát, mellette a kültéri WIFI AP-t és tápegység dobozt, a többi már csak beállítás kérdése. A méretek is kezelhetők, hisz az a kamera mérete igen kompakt 175*70*82mm, a kamera testben elfért 24-48 darab intenzív infra led. A WIFI AP mérete is egyre kisebb, 26cm x 18cm x 3cm, mindehhez legalább 20-27 dBm teljesítmény, vagy érzékenység párosul. A tápegység doboz 150X150 mm.
Költség hatékony, mert a felvázolt végpont költsége igen kicsi, a kamera + kamera konzol + WIFI AP + WIFI AP konzol együttes ára optimális. Költség hatékony, mert könnyen szerelhető a végpont, akár szakember bevonása nélkül is, hisz csak 220 V-ot kell a helyszínen produkálnia megrendelőnek. Olcsó mert, bármikor áthelyezhető, leszerelhető különösebb varázslások nélkül a legkevesebb veszteséggel, hisz nem lesznek kihúzott tönkrement kábelek és ráadásul alacsony az ára is. Költség hatékony, mert használhatja a saját számítógépét a kameraképek rögzítésére és megfigyelésére, csak egy WIFI AP-t kell felszerelni és a számítógéppel összekötni. Persze a csak után azért kell egy nagy rakás IP hálózatos tudás és konfiguráció.

Ha vásárláskor behozza LAPTOP-ját, egy egyszerű kliens szoftver telepítése után már távolról is tudunk segítnei, ha helyben van Internet. Egy ilyen kapcsolattal egy teljes telepítés levezényelhető a fizikai rögzítések nélkül. Fúrni nem tudunk távolról.

Hasznos a kiépített kamera rendszer mert elérhető a saját hálózatán és az INTERNETEN keresztül egyaránt. A saját számítógépen túl csak egy plusz WIFI AP-re van szükség, plusz egy router-re ami szinte mindenhol a rendelkezésre áll. A helyi rögzítéshez természetesen egy XP alapú minőségi gépet kell használni a megfelelő szabad tárhellyel, vagy egy NVR asztali gépre, azonban mégsem kell költeni plusz százezreket egy új gép vagy DVR megvásárlására, ha van helyben egy meglévő I3 alapú PC, vagy egy HIBRID DVR.. Hasznos a rendszer, mert távoli konzolokon keresztül könnyen elháríthatók a szoftveres hibák. Könnyen beállíthatók a WIFI antennák, mert ledes indikátor jelzi a térerőt és így a kapcsolatot is.

Figyelmeztetés! A megbízható mikrohullámú kommunikáció alapja az optikai rálátás. Amennyiben ez nem biztosított az áthidalható távolság lecsökken és a kapcsolat minősége az időjárás, napszak és évszak függvényében erősen ingadozhat. Különösen érvényes ez akkor, ha több falon illetve födémen keresztül akarunk kapcsolatot kiépíteni.

Ne feledje, kulcsszavak: BŐVÍTHETTŐSÉG, STABILITÁS, MOBILITÁS, KÖLTSÉG HATÉKONYSÁG, HASZNOS KIÉPÍTÉS!