Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Hírlevél

TOP termékek

Termékajánló

Napelem rendszerek, hogy a villanyóra visszafelé forogjon!


Házhozszállítás

Hasznos információk, FAQ
2013.08.11 15:31

Ip kamera és analóg kamera egy gépben, a HIBRID jövő

IP és nalaóg kamerák egy rendszerben, vegyesen. HIBRID DVR.

A titokzatos jövő!


A kulcsszó SDVR és GVIP-HIBRID!Az már tisztán látszik, hogy a kulcs az IP technológiában van.

Na miért is? Most történt meg először, hogy teljes valóságban szerelhettünk egy nagy rendszert, ami vegyes kamerákat használ, egész pontosan profi módon vegyíti az IP technológiát és a hagyományos analóg technológiát.

Hogy értsük egymást, IP technológia, leegyszerűsítve a számítógépes hálózattal megegyező hálózaton keresztül érhetők el a kamerák és a kiépítésük is. Gondolom, néhányan felkapják a fejüket, azért elmondom a buktatókat is, hisszük vagy nem a kiépített számítógépes hálózat természetesen használható amennyiben fel van készítve pluszban egy-egy 3-10 Mb/s sebességű adatkapcsolatra, ez vonatkozik elsősorban a csomópontokra, switchekre, stb. Ha nem akkor nagyon gyorsan el lehet vérezni, tehát amennyivel egyszerűbb a kiépítés annyival több a buktató is. A gondos tervezés nagy előny.  
Na és a WIFI közkedvelt, szennyünk az éterben ami láthatatlanul mérgezi egészségünket. Ez a sor gondolom leírja a rosszallásomat is egyben, de sokszor megkerülhetetlen. Mondjuk a nappaliban lévő kamerát nem WIFI-n kapcsolnám a hálózatba, hanem inkább vezetéken, de két akár több km-re lévő telephely elérésénél már nem gondolkozom. Tehát a rosszallás egy kicsit visszás is. Sajnos nagyon divatos lett ez a szó, hogy WIFI, még a nagy cégek is reklámjuk élére tették, pedig nem csak a testünket fűti a mágneses tér, hanem ráadásul beltéren nem is jól tervezhető az átvitel.

Hogy értsük is, az IP kamera az ami a számítógépes hálózaton elérhető, vagy WIFI-n. Ne keverjük ennek még nincs köze az Internethez. Mert ugye a hagyományos analóg kamerák is elérhetők Interneten egy hálózatos DVR segítségével.

Az analóg kamera a hagyományos TV kamera, aminek a felbontása már a csillagos égben van és általában koax kábellel, van összekötve a rögzítővel.

És akkor a konkrét eset. 16 csatornás SVDR és GVIP-hibrid a telepítés alapja.

8 darab 700 TV-soros kamera ami nem a legolcsóbb és teljesen új, hisz aznap érkezett az országba és 3 darab 2 megapixeles IP kamera.

Fontos az ár is, ha az analóg kamera ára 30000 forint  akkor az IP kamera a csak 50000 forint. Ez már csak 40 % eltérés.

Első lépésként az IP kamerákat 1 megapixel felbontásban kapcsoltuk be a rendszerbe. Tehát a felbontásbeli különbség is max 30% volt és láss csodát egyszerűen nem összehasonlítható a két kamera, az IP kamera kategóriákkal jobb képet adott és éjszaka is, való igaz, hogy a fényérzékenysége elmaradt az analóg kamerától, de ez pótolható egy kis kiegészítő világítással. Ezután feltoltuk a felbontást 2 megapixelre és tátott szájjal néztünk, még 20-30 méterről is jól olvashatók voltak a rendszámok, szép tiszta kontrasztos épünk volt, jobb színhűséggel.   

És akkor a technikai rész, az IP oldal egyszerűbben kiépíthető volt, egyszerűbb volt a kezelhetősége és olcsóbb is, a kábel rengeteg megszűnt. Ami nagyon fontos, az SDVR-nek köszönhetően egy készülékben vegyíthetők az IP és analóg kamerák. Nincs több fejtőrés. Az SDVR akár 2 megapixeles kamerákat is képes lekezelni a meglévő analóg kamerák mellett, így a speciális megfigyelési igényeket már gond nélkül elérhetjük az új nagy felbontású IP kamerákkal. Így az akár meglévő régebbi rendszerek is bővíthetők, illetve olyan helyekre ahol elegendő egy kisebb felbontású analóg kamera akkor nem kell tovább gondolkozni, be kell szúrni a rendszerbe. A tárterület mérete is nagyobb 2 vagy 4 HDD rakható a rendszerbe, ami nem kevés akár 8 Gb-os rögzítést feltételez.

Tehát az egyes számú kulcs az SDVR, ami segítség lehet az IP alapú bővítések és a meglévő analóg kamerák vegyítésében.

 A másik és talán legfejlettebb rendszer a GV IP szerver megoldások. Brutális akár 4 megapixeles képek rögzítése és megjelenítése, egyszerre 16 analóg csatorna és 16 darab ONVIF2 kompatibilis IP kamera egy rendszerben, intelligens távoli menedzsment és archiválás. Teljes telepítői szabadság, ebbe bele lehet álmodni bármit.

Azt hiszem kompakt megoldást kínálhatunk minden telepítőnek és álmodozónak.

8 analóg kamera

2 analóg kamera + 2 IP kamera

16 analóg kamera

8 analóg kamera + 4 IP kamera

16 analóg kamera + 16 IP kamera

Kellemes matekozást.